Kovászkarantén

Körülbelül 13 nap után elkezdtem nagyon unatkozni, már semmit nem tudtam magammal kezdeni.

Egyébként is karantén van, krízishelyzet, ami azt okozta, hogy hetek óta hiánycikk az élesztő. Bármilyen formában. De lisztünk az van.

Tehát a közös metszet, a probléma megoldása: kovászt kell nevelni.

Mivel mindig mindent hűbelebalázs módjára csinálok, erre a projektre sem készültem fel túlságosan, megkerestem a legegyszerűbb leírást. Ezt az asszonysutyorgó facebook-csoportban találtam meg, eszerint nem kell a kovászhoz semmi más, csak liszt és víz, szuper, ez nekem való.

El is kezdtem, 5 napig kell nevelgetni, utána már lehet is használni. Na még jobb, türelmes se vagyok, egy héten belül produktum, hibátlan, nekem lett ez kitalálva.

Az előbbiek miatt még nyilván nem hibátlan a dolog, de annál lelkesebben nevelgetem kis kovászomat.

Lényeg a lényeg, a második kenyér már egészen jó lett, így jelentem: nem lehetetlen házi kovásszal házi kenyeret sütni.

Ezzel bátorítanék mindenkit: neveljünk közösen kovászt, süssünk együtt vasárnapi kenyeret!

Írta és fotózta: Kajári Lilian

Vélemény, hozzászólás?